Visit our social media channels

Skip to main content

Gyakran ismételt kérdések

Az Invisalign szinte láthatatlan módszert kínál a fogsor kiegyenesítésére és álmai mosolyának elérésére. Fejlett 3D számítógépes képalkotási technológia használatával az Invisalign terméket biztosító szakember rendelvénye alapján az Invisalign leképezi a teljes kezelési tervet a fogak kiinduló helyzetétől kezdve a kívánt végleges helyzetig. Ezt követően személyre szabottan elkészül az átlátszó fogszabályozók sorozata, amelyek kizárólag az Ön fogaihoz alkalmasak, és apránként mozgatják a fogait. Mindegyik fogszabályozót körülbelül két hétig viseli, mielőtt váltana a sorozat következő tagjára, így fokozatosan halad előre a kijelölt végleges helyzetig. Az Invisalign kezelés időtartamát az Invisalign terméket biztosító szakember határozza meg az Ön egyéni szükségletei alapján.

Az Invisalign fogszabályozók szinte láthatatlanok. Könnyen lehet, hogy senki sem fogja észrevenni, hogy Ön ezeket a szinte láthatatlan fogszabályozókat viseli, így az Invisalign kiválóan illeszkedik életstílusához és a másokkal való napi interakcióihoz.

Az Invisalign fogszabályozók kivehetők, így Ön bármit ehet és ihat a kezelés során; ehhez csupán ki kell vennie a fogszabályozókat. A fogszabályozókat a fogmosás és a fogselyem használatának időtartamára is kiveheti, így gondoskodhat a friss leheletről és a megfelelő szájhigiéniáról.

A hagyományos, rögzített fogszabályozókkal ellentétben nincsenek fém keretek vagy drótok. Ez azt jelenti, hogy legtöbb esetben kevesebb ideig tartanak a módosítások az Invisalign terméket biztosító szakember rendelőjében.

Végezetül pedig az Invisalign lehetővé teszi, hogy megtekintse a virtuális eredményeket és a kezelési tervet még a kezelés megkezdése előtt, így láthatja, hogy várhatóan hogyan fog kinézni a fogsora a kezelés végeztével

A fogorvosok és a fogszabályozó szakorvosok már évek óta sikeresen használnak kivehető eszközöket. Az Align Technology 3D számítógépes technológiája és a tömegesen elérhető személyre szabhatóság alkalmazásával azonban az Invisalign rendszer az egyenesebb fogsorra vágyó páciensek széles körének kezelésére használható. Az egyedülálló  ClinCheck® szoftver lehetővé teszi a páciensek számára a kezelési terv megtekintését az elejétől a végéig, még mielőtt elkezdenék a kezelést.

Az Invisalign termékeket gyártó Align Technology, Inc. vállalatot 1997-ben alapították.

1945-ben Dr. H.D. Kiesling azt feltételezte, hogy egy napon a modern technológia lehetővé fogja tenni a fogigazító készülékek sorozatának használatát, melyekkel előidézhetők az átfogó fogszabályozási kezeléshez szükséges mozgatások. Az Align Technology valóra váltotta ezt az elképzelést. Az Align Technology fejlett számítógépes technológia használatával gyártja az Invisalign termékeket: az átlátszó fogszabályozók személyre szabott sorozatát. Az egyes fogszabályozókat egymást követően hordja a páciens, így fokozatos lesz a fogak mozgatása a felső és az alsó fogíven egyaránt.

Világszerte már több mint 4 millió páciens részesült Invisalign kezelésben. Az Invisalign segítségével létrejött mosolyok száma napról-napra nő.

Az Invisalign rendszert több mint 45 országban értékesítik, közvetlen értékesítés alkalmazásával az Egyesült Államok, Kanada, Európa, Kína, Japán és Ázsia, Óceánia területén, illetve disztribútorok használatával az egyre nagyobb növekedést mutató országokban Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA), valamint Latin-Amerika területén.

Az egyéb típusú fogszabályozási kezeléshez hasonlóan az Invisalign kezeléssel járó költség is a probléma összetettségétől és a kezelés menetétől függ. Általános szabály, hogy a költségek a hagyományos rögzített fogszabályozóhoz hasonlók. Noha kizárólag az Invisalign terméket biztosító szakember tudja pontosan meghatározni az egyéni költséget, az Invisalign kezelés ára rendszerint 970000 és 1700000 forint között mozog. Ha azonban csupán kisebb fogmozgatás szükséges, a kiindulási ár akár 580000 forint körüli összeg is lehet.

Kérjen időpontot egy Invisalign termékeket biztosító szakembertől egy első konzultációra. Keressen Invisalign terméket biztosító szakembert a lakóhelyéhez közel még ma.

Az Invisalign fogszabályozók a fogakat érintő szabályozott mozgatások megfelelő alkalmazásával mozgatják a fogakat. A hagyományos fogszabályozókkal ellentétben az Invisalign nem csupán a fogszabályozónkénti mozgatást szabályozza, hanem a mozgatás időzítését is.  Tehát mindegyik szakaszban csak bizonyos fogak számára engedélyezett a mozgás, az Invisalign kezelési terv adott szakaszra vonatkozó előírásai szerint. Ez hatékony erőkifejtési rendszert eredményez, amely sikeresen mozgatja a fogakat a kívánt előírt helyzetbe.

A szinte láthatatlan fogszabályozók erős, orvosi alkalmazásra használható, kifejezetten az Invisalign rendszerhez kifejlesztett, egyedi, termoplasztikus anyagból készülnek. A fogszabályozók személyre szabottan készülnek az Ön számára, és pontosan illeszkednek a fogaira.

Noha az Invisalign gyakorlatilag bármilyen kezelési filozófiával használható, speciális képzésre van szükség. A páciensek Invisalign rendszerrel történő kezelése iránt érdeklődő fogszabályozó szakorvosoknak és fogorvosoknak kötelező részt venniük speciális képzésen, hogy megszerezzék a páciensek kezeléséhez szükséges különféle követelményekre vonatkozó minősítést és szaktudást. Kizárólag ezt követően lesznek elfogadva a rendelőikből beérkező kezelési kérelmek. Világszerte több, mint 82 000 fogorvos és fogszabályozó szakember részesült már a páciensek Invisalign termékekkel történő kezelésére vonatkozó szakképzésben. Keressen Invisalign terméket biztosító szakembert a lakóhelyéhez közel.

A megfelelő tapasztalattal rendelkező, Invisalign terméket biztosító szakember az Invisalign segítségével tudja kezelni a rossz harapást a jobb mosolyra vágyó felnőttek és serdülőkorúak többségénél. Tinédzserek esetén beszéljen az Invisalign terméket biztosító szakemberrel, hátha az Invisalign Teen rendszer lenne a megfelelő kezelési opció gyermeke számára.

A fogászati kontrollok időköze rendszerint a hagyományos fogszabályozóknál szükségessel megegyező, ám a kezelés sokkal rövidebb ideig is tarthat, mert a kontrollok során kevesebb időt kell tölteni a fogorvos, illetve fogszabályozó szakorvos székében, mivel nem szükséges módosítani a drótokon/kereteken.  A páciensek rendszerint 4-6 hetente járnak vissza az Invisalign terméket biztosító szakemberhez, hogy ellenőrizni lehessen a kezelés terv szerinti előrehaladását, illetve kézhez kapják a soron következő néhány Invisalign fogszabályozót, ám a tényleges gyakoriságról az Invisalign terméket biztosító szakember dönt a kezelés alapján.

A kezelés teljes időtartama a kezelés összetettségétől függ, és rendszerint a hagyományos fogszabályozókkal végzett kezelés időtartamához hasonló. Rendszerint a kezelés 9 és 18 hónap közötti időtartamot vesz igénybe. A konzultáció során az Invisalign terméket biztosító szakember bővebb információval tud szolgálni.

Az egyes új szakaszok megkezdésekor, az új fogszabályozó behelyezése esetén néhányan ideiglenes, enyhe kellemetlenséget tapasztalhatnak néhány napig. Ez normális jelenség, és rendszerint nyomás érzetéhez hasonlítják. Ez annak jele, hogy az Invisalign fogszabályozók működnek, és fogait fokozatosan a végleges helyük felé mozgatják. A kellemetlen érzés rendszerint néhány napon belül elmúlik.

Az Invisalign terméket biztosító szakember az Invisalign segítségével tudja kezelni a rossz harapást a felnőttek és serdülőkorúak túlnyomó többségénél. Konzultáljon Invisalign terméket biztosító orvossal arra vonatkozóan, hogy az Invisalign alkalmas-e az Ön számára.

Kizárólag az Invisalign terméket biztosító szakember tudja meghatározni, hogy Ön alkalmas-e az Invisalign kezelésre.

Mivel a hidak szorosan rögzítenek egymáshoz két vagy több fogat, jelentős ellenállást képviselnek a fogak mozgatása szempontjából. Az Invisalign terméket biztosító szakember meg fogja tudni állapítani, hogy a hidak jelentős tényezőt képeznek-e a kezelésében.

A koronák (foghegypótlások) általában nem jelentenek nehézséget az Invisalign kezelés szempontjából. Előfordul azonban, hogy néha a fog színével megegyező színű kompozit „rögzítőket” illesztenek a fogakra bizonyos mozgatások elősegítéséhez; ezeket nehezebben lehet koronához rögzíteni, mint valódi foghoz. Ilyen esetekben alaposan mérlegelni kell a koronák helyét. Az Invisalign terméket biztosító szakember további tanácsokkal tud szolgálni.

Igen. A fogak közötti rések rendszerint könnyen zárhatók az Invisalign segítségével. Konzultáljon Invisalign terméket biztosító orvossal arra vonatkozóan, hogy az Invisalign alkalmas-e az Ön számára.

A TMJ rövidítés a temporomandibuláris (állkapocs) ízületre utal. A TMJ tünetegyüttesben szenvedő pácienseknek számos problémája lehet az állkapocsízülettel, melyek közül néhány felerősödhet az olyan készülékek és kezelések hatására, mint az Invisalign, illetve bizonyos problémák javulhatnak, változatlanok maradhatnak vagy akár romolhatnak is ennek hatására. Érdeklődjön Invisalign terméket biztosító szakembertől, hogy az Ön TMJ problémája károsan befolyásolja-e a kezelést.

A fogszabályozási kezelés befejeztével fontos lépés a retenciós készülék viselése, mivel ez stabilan tartja a fogakat az új helyzetükben. Ha azt szeretné, hogy fogai az ideális helyzetükben maradjanak, az a legjobb megoldás, ha retenciós készüléket visel az Invisalign terméket biztosító szakember útmutatásainak megfelelően. Számos esetben a legutolsó fogszabályozója lesz az ideiglenes retenciós készüléke, amíg meg nem határozzák az Ön számára legmegfelelőbb retenciós opciót. Az Invisalign terméket biztosító szakember megfelelő tanácsot tud Önnek adni a hosszú távú retenciós opcióval kapcsolatban.

Számos Invisalign páciens esett át a múltban valamilyen fogszabályozót magába foglaló előzetes kezelésen, gyakran az ifjú évei során. Az Invisalign rendszerint képes korrigálni a fogszabályozók levételét követően gyakran előforduló fogmozgást, melyre általában visszaesés néven hivatkoznak.

Jelentős számú páciens áll jelenleg fogszabályozók és Invisalign kombinációját alkalmazó kezelés alatt. Konzultáljon Invisalign terméket biztosító szakemberrel arra vonatkozóan, hogy Ön számára melyik a legalkalmasabb kezelés.

Nem. A hagyományos drótok és keretek használatával ellentétben általában bármit ehet és ihat, mivel ennél a kezelésnél az étkezés és ivás idejére eltávolítja a fogszabályozót. Így nincs szükség arra, hogy lemondjon kedvenc ételei és rágcsálnivalói fogyasztásáról. A megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében tehát fontos, hogy minden egyes étkezés után fogat mosson és fogselymet használjon a fogszabályozók visszahelyezése előtt.

A fogszabályozókat a kezelés teljes időtartama alatt hordani kell, kivéve az étkezés, a fogmosás, illetve a fogselyem használatának időtartamát.

A páciensek túlnyomó többsége nem számol be a beszédet befolyásoló jelentős hatásról. A hagyományos fogszabályozó készülékekhez hasonlóan azonban számolni kell egy olyan kezdeti időszakkal, amely során érzi, hogy valamilyen új dolog került a szájába.

Nem javasolt a dohányzás a fogszabályozók viselése során, mivel lehetséges, hogy a fogszabályozók elszíneződnek, illetve foltosak lesznek.

Nem javasolt a rágógumizás a fogszabályozók viselése során, mivel a rágógumi beleragadhat a fogszabályozókba. Javasoljuk, hogy minden kisebb és nagyobb étkezés előtt távolítsa el a fogszabályozókat.

A fogszabályozók tisztításának legjobb módja, ha fogkefével megtisztítja, majd leöblíti langyos vízzel, ezt követően pedig használja az Invisalign tisztítókristályokat vagy a speciális tisztítótablettákat. A megfelelő szájhigiénia fenntartása érdekében fontos, hogy minden egyes étkezés után fogat mosson a fogszabályozók visszahelyezése előtt.

Beválhat Önnél az Invisalign?

Beválhat Önnél az Invisalign? Tudjon meg többet

Mosolyokkal kapcsolatos beszámolók

Mosolyokkal kapcsolatos beszámolók Videók megtekintése